Вебпортал працює у бета-версії

Цифровізація освіти: на Волині провели першу освітню резиденцію

05 червня 2024, 18:16

Перегляди:

Цифровізація освіти: на Волині провели першу освітню резиденцію

На Волині пройшла перша освітня резиденція «Цифровізація освіти Волині», яка обʼєднала понад 200 учасників. Серед них — очільники місцевих органів управління освітою, керівники закладів загальної середньої освіти, вчителі інформатики та розробники освітніх технологічних програм.

«Освіта — це наше майбутнє. Тож сьогодні ми говоримо про інновації у сфері освіти та прагнемо, щоб такий захід став щорічною базою для напрацювання нових ідей та корисних інструментів. А також можливістю поділитися досвідом для впровадження практичних змін, корисних для освітян і комфортних для учнів та батьків», — зазначила Вікторія Левчук, заступниця начальника обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Волинської ОВА.

Упродовж 2023 року в області успішно реалізували близько 20 цифрових проєктів. Зокрема, введення електронних журналів у школах. Їх використовують вже 98% навчальних закладів середньої освіти регіону.

«Найвищі відсотки впровадження — у Камінь-Каширському районі. Щоб перехід не був складним, багато шкіл працювали паралельно і в електронному, і в паперовому журналі. Однак є громади, освітні заклади яких одними з перших повністю перейшли на використання електронних платформ. Наприклад, Горохівська і Торчинська ТГ», — розповіла Наталія Матвіюк, начальниця управління освіти і науки Волинської ОВА.

Також під час освітньої резиденції учасники мали нагоду дізнатися більше про сервіс Дія.QR для закладів загальної середньої освіти, цифрові навички й інструменти для покращення процесу навчання на Дія.Освіта та впровадження сучасної ІТ-освіти в закладах освіти.

 «Жодна національна програма не матиме успіху в реалізації, якщо вона не буде успішною на місцях. Нам дуже імпонує те, як Волинь перебуває в передовому розвитку та пошуку. Це дає сигнал, що регіони не лише виконують і підтримують вседержавні кампанії, а й започатковують власні ідеї та ініціативи», — наголосила Тетяна Приходько, координаторка напрямів регіональної цифровізації та інновацій Міністерства цифрової трансформації України та Фонду Східна Європа.

Освітня резиденція відбулася в інтерактивному форматі: окрім дискусійних панелей, учасники мали нагоду відвідати виставку, на якій було представлено голограми, навчальні панелі, інші цифрові рішення в освіті.

Захід організований відділом цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації спільно з управлінням освіти і науки Волинської обласної військової адміністрації.