Вебпортал працює у бета-версії

Дайджест цифрових новин із різних куточків України 🤩

27 вересня 2024, 10:44

Перегляди:

Дайджест цифрових новин із різних куточків України 🤩

⚡️ Потужна цифрова держава починається з трансформацій на місцях. За останній місяць цифровізували мережу громадського транспорту Одещини, затвердили програму інформатизації на Сумщині та впровадили електронний документообіг на Закарпатті. 

📄 Впровадження електронного документообігу

У трьох громадах Закарпаття запровадили систему електронного документообігу, а ще 33 громади тестують його використання. Так установи безпечно передаватимуть інформацію, уникатимуть втрат документів і економитимуть час та гроші. 

🪪 Водійські послуги в +1 ЦНАПі

У ЦНАПі Ванчиковецької громади Чернівецької області відтепер можна отримати послуги для водіїв. Найпопулярніші послуги: реєстрація авто, відновлення водійського посвідчення, виготовлення номерних знаків тощо. 

🚎 Цифровізація громадського транспорту

На Одещині цифровізували всю мережу автобусних маршрутів. На громадський транспорт встановили GPS-датчики. Відтепер на EasyWay та на GoogleMaps пасажири зможуть відстежувати пересування транспорту та вибирати зручні маршрути, щоб економити час у дорозі.

💼 Портативний кейс для ЦНАПів

У Яворівській громаді на Львівщині запрацював сервіс Мобільний адміністратор. Відтепер адміністратори зможуть виїжджати з кейсом просто додому до мешканців, які не можуть фізично відвідати ЦНАП та скористатися адмінпослугами. Наприклад, люди з інвалідністю або похилого віку. 

💻 Портал міських послуг

На Тернопільщині запустили новий електронний сервіс «е-Тернопіль. Портал мешканця». Відтепер мешканці оформлюватимуть міські послуги онлайн, засвідчуватимуть документи електронним підписом та братимуть участь в опитуваннях для впливу на життя міста. 

🧑‍🏫 Розвиток STEM-освіти 

У Житомирській області відкрили молодіжні простори в 4 громадах. Вони сприяють розвитку STEM-навичок: наука, технології, інженерія та математика. Такі центри допомагають молоді розвивати потенціал й опановувати технології 3D-друку, лазерної різки, електроніки, робототехніки, віртуальної та доповненої реальності.

📕 Регіональна програма інформатизації

На Сумщині затвердили програму інформатизації на 2024–2027 роки, яка передбачає план упровадження цифрових інструментів в освіті, створення дашбордів та модернізацію ЦНАПів. Це важливий крок для підвищення ефективності управління, зростання доступності послуг й економії ресурсів регіону. 

Вдячні за роботу CDTO та командам, які драйвлять цифровізацію в регіонах 💪