Вебпортал працює у бета-версії

У Кодимській громаді Одещини затвердили політику кібербезпеки

Одеська область

27 серпня 2024, 14:49

Перегляди:

У Кодимській громаді Одещини затвердили політику кібербезпеки

Кодимська міська територіальна громада Одещини затвердила політику кібербезпеки — інструкцію для захисту від кіберзагроз. Це важливий крок для забезпечення кібербезпеки громади. Наразі органи місцевого самоврядування активно атакуються фішинговими розсилками та спробами зламу поштових і доменних серверів.

З початком повномасштабного вторгнення громада переглянула свої підходи до забезпечення кібербезпеки через зростаючі загрози. Щоб ефективно реагувати на воєнні виклики, громада затвердила Програму інформатизації з метою:

  • створити фундамент для цифровізації та якісного впровадження діджитал-рішень
  • переоснастити ЦНАП та його сайт
  • створити чатбот громади «СВОЇ»
  • запустити процес оцифрування публічної бібліотеки, щоб покращити життя місцевих мешканців.

Політика кібербезпеки — ключовий документ, що окреслює правила та дії для запобігання кіберзагрозам. Розуміючи цю політику, кожен може навчитися уникати поширених небезпек, таких як фішингові електронні листи, ризиковані файли та небезпечні сайти.

Затвердження Політики кібербезпеки допомагає громаді ефективно цифровізуватись. Адже кожен, хто має логін і пароль до службового сервісу або власного облікового запису, може бути вразливим до кіберзагроз. Тому знання заходів безпеки може знизити ці ризики та покращити цифрову грамотність мешканців Кодимської громади.

Мінцифра сприяє цифровізації громад і регіонів, адже це одна зі складових трансформації України. Це можливо завдяки проактивній участі громад та їхній готовності до впровадження цифрових проєктів.