Вебпортал працює у бета-версії

Регіональна цифровізація триває: Валентина Пабата призначено CDTO Чернівецької області

Чернівецька область

05 липня 2024, 17:08

Перегляди:

Регіональна цифровізація триває: Валентина Пабата призначено CDTO Чернівецької області

Відтепер цифровізацією Чернівецької області займатиметься Валентин Пабат. Він розвиватиме цифрові послуги в регіоні.

«Враховуючи географічне положення — віддаленість від фронту і сусідство з ЄС, планую координувати розробку і впровадження новітніх технологій в оборонній галузі із залученням наукового та інженерного потенціалу Буковини», — зазначив Валентин Пабат, новопризначений CDTO Чернівецької ОВА.

Основними завданнями Чернівецького CDTO будуть: 

  • спрощення надання державних послуг і переведення їх у цифру
  • впровадження документообігу в установах та громадах краю
  • налагодженя співпраці з інженерами та ІТ-кластерами в регіоні 
  • розвиток цифрової грамотності серед населення 

Валентин має досвід роботи в ІТ-секторі та фінансових установах регіону. Також очолював технічні відділи організацій та міжнародних компаній, керував виробництвом на ТОВ «Вест Буковина». 

Крім того, брав участь у цифровізації фінансового управління Чернівецької ОВА. 

Впроваджував систему «Місцеві бюджети», розробив та імплементував захищений обмін даними між районними фінансовими управліннями. 

Зараз Валентин є студентом CDTO Campus. Він навчається за довготривалою програмою «Цифрова трансформація у публічному врядуванні». CDTO Campus — це національний освітній проєкт для підготовки CDTO, нового типу держслужбовців та фахівців державного сектору — цифрових лідерів для втілення інноваційних технологічних проєктів у сфері державного управління, надання послуг населенню та загальної цифровізації країни. 

Дізнатися більше та долучитися до CDTO Campus можна за посиланням — https://www.cdto-campus.com/ua/cdto-campus-ua

Мінцифра продовжує цифровізувати регіони, що є ключовим для прогресу в економіці, інфраструктурі, освіті, медицині, транспорті, туризмі та безпеці. Міністерство сприяє призначенню CDTO в обласні військові адміністрації, міста й територіальні громади. Наразі в 16 обласних військових адміністраціях призначено CDTO, заступників з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації.

Нагадаємо, Мінцифра щороку досліджує Індекс цифрової трансформації регіонів України. За результатами оцінювання у  2023 році Чернівецька область отримала 0,546 бала з 1 можливого. Ознайомитись з Індексом можна тут