Вебпортал працює у бета-версії

Розвиток STEM-освіти: на Житомирщині відкрились нові освітні хаби

10 жовтня 2024, 15:20

Перегляди:

Розвиток STEM-освіти: на Житомирщині відкрились нові освітні хаби

У Житомирській області відкрили 4 молодіжні простори Ko_Laba, які допомагають розвивати STEM-навички, а також підприємницьку діяльність і мистецтво. Хаби з’явились у Звягельській, Коростенській, Олевській та Хорошівській громадах й охоплююсь приблизно 15 тисяч людей.

STEM — це освіта, яка поєднує науку, технології, інженерію та математику. Вона допомагає розвивати критичне мислення, знаходити нестандартні шляхи для розв’язання проблем і технічні навички, важливі в сучасному світі. STEM-освіта спрямована на практичне навчання, де найбільше уваги приділяється дослідженням, експериментам та взаємодії.

Молодіжні центри на Житомирщині розширили навчальні напрями та поєднали вже шість популярних освітніх напрямів: науку, технології, інженерію, математику з мистецтвом і підприємництвом. Ці хаби дозволяють спільно працювати, проводити дослідження, творчо експериментувати та реалізовувати креативні ідеї.

У таких хабах молодь має можливість працювати над реальними проєктами, вчитись використовувати сучасні технології:

  • 3D-принтери
  • лазерні різаки
  • термопреси
  • інструменти віртуальної та доповненої реальності

Окрім того, у цих просторах є популярні книги, настільні ігри та інші інструменти для розвитку креативності й підприємницьких здібностей. 

Завдяки таким центрам молодь може розвивати інноваційне мислення, творчі навички та практичний підхід до розв’язання проблем. Це допоможе в майбутній кар’єрі та особистому розвитку.

STEM-простори вже діють у багатьох куточках України, щоб створити сприятливі умови для експериментів та інноваційних ідей, готуючи молодь до кар’єри в технологічних галузях. Поєднання якісної освіти й практики — це ключ до нових відкриттів, що можуть змінити світ.