Вебпортал працює у бета-версії

Володимир Чередніченко — новопризначений CDTO Запорізької області

П'ятниця, 12:26

Перегляди:

Володимир Чередніченко — новопризначений CDTO Запорізької області

У Запорізькій області вперше призначено CDTO, ним став Володимир Чередніченко. Він упроваджуватиме цифрові послуги та інноваційні рішення на території регіону. 

«Прийняття посади CDTO в Запорізькій області для мене є унікальною можливістю зробити вагомий внесок у розвиток регіону. Я сповнений рішучості застосувати свій досвід та знання для впровадження сучасних цифрових рішень, що сприятимуть прозорості, ефективності та інноваціям у регіоні», — зазначив Володимир Чередніченко, новопризначений CDTO Запорізької ОВА.

Серед основних завдань Запорізького CDTO:

  • Підвищення кількості та якості послуг у ЦНАПах громад 
  • Покращення роботи мобільного зв’язку та наземних каналів передавання даних 
  • Розширення програми «Безпечне місто» на всю область, а не лише на великі міста

Володимир має досвід роботи CDTO, зокрема, працюючи над цифровізацією Луганщини та Сумщини. 

На посаді CDTO в Луганській області він займався релокацією ЦНАПів та відкриттям цифрових хабів для ВПО Луганщини. Також запровадив систему обліку гуманітарної допомоги та наданої допомоги у 29 утворених хабах. Завдяки системі у 2023-му видано 941 000 гуманітарних харчових наборів ВПО Луганщини. 

Із 2024 року Володимир обіймав посаду CDTO Сумської області. За час роботи налагоджено комунікацію з інтернет-провайдерами, зокрема, облаштовано відкриті WI-Fi зони у 334 закладах освіти, 67 бібліотеках; у 498 пунктах незламності забезпечено доступ до інтернету. Впроваджено цифровий реєстр перепусток у комендантську годину, розроблено та затверджено регіональну програму інформатизації області та оновлено вебпортал ОВА, що відповідає вимогам цифрової доступності. 

Володимир також має досвід роботи в галузі ІТ, громадському секторі та місцевому самоврядуванні.  

Нагадаємо, Мінцифра прагне забезпечити СDТО в кожній області та громаді, а також надати їм ресурси й інструменти для досягнення швидких результатів.