Вебпортал працює у бета-версії

Цифровізація громад, інноваційні рішення та відбудова регіону: у Бучі відбувся TechnoForum

Четвер, 13:03

Перегляди:

Цифровізація громад, інноваційні рішення та відбудова регіону: у Бучі відбувся TechnoForum

На Київщині відбувся TechnoForum «Цифрові громади: ІТ-рішення для відбудови та стійкості регіону». Подія об’єднала фахівців із галузі технологій, розробників інноваційних IT-рішень та експертів з енергетики, готових ділитися досвідом використання цифрових рішень у громадах.

Учасники TechnoForum обговорили досвід громад Київської області у впровадженні технологічних та інноваційних проєктів. Реформа децентралізації сприяла розвитку самостійності та автономності громад. Саме тому в межах Форуму відбулися панельні дискусії, присвячені:

  • сучасному  просторовому плануванню та цифровому кадастру
  • державній політиці щодо цифровізації громад
  • презентації успішних кейсів технологізації на Київщині, реалізованих з 2022 року

Шлях українських громад до цифровізації важливий для цифрового розвитку України. За сприяння Мінцифри вже 32 громади Київщини призначили цифрових лідерів, що сприятимуть цифровізації регіону.  

«Цифрова трансформація — це один із пріоритетів Мінцифри. Ми прагнемо, щоб інноваційні технології полегшували життя людей у громадах. Це охоплює автоматизацію адміністративних послуг, розвиток е-урядування, доступ до інтернету та використання зручних мобільних застосунків і дашбордів. Для оцінки цифрової трансформації громад Мінцифра разом з партнерами створила пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Він допомагає оцінити розвиток інформаційних технологій та їх доступність. Це підвищує конкурентоспроможність і розвиває цифровізацію якісніше», — підкреслила Валентина Крамаренко, головний спеціаліст сектору регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України наголосила на важливості диджиталізації громад і регіонів для Мінцифри.

TechnoForum став майданчиком для діалогу між муніципалітетами, бізнесом та громадськістю, а також допомагає знайти партнерів для реалізації амбітних проєктів не лише на Київщині, а й по всій Україні.


Організатори заходу: ГО «Інститут сталого розвитку громад» (ISDC, Буча) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», у співпраці з LT SSVA (Литва) та Агентством Індустріального Маркетингу (АІМ).