Вебпортал працює у бета-версії

🇺🇦 Дайджест цифрових новин із різних куточків України

30 серпня 2024, 14:30

Перегляди:

🇺🇦 Дайджест цифрових новин із різних куточків України

Працюємо, щоб робити життя українців зручнішим. За останній місяць запустили чатбот для повідомлень про корупцію на Львівщині, посилили кібербезпеку Рівненщини та відновили роботу 100% ЦНАПів у 17 деокупованих громадах на Херсонщині. 

Електронна система оплати паркування 

На Тернопільщині запрацювала оновлена система оплати паркування. Відтепер водії самостійно оплачуватимуть паркування через мобільний застосунок е-Тернопіль за допомогою QR-коду або готівкою в найближчому терміналі. 

Чатбот для боротьби з корупцією

На Львівщині запустили чатбот ДоброЧесна_Львівщина в Telegram. Просто зі смартфона повідомляйте про корупцію в області. У чатботі можна авторизуватися через Дія.Підпис або залишити анонімний запит. Кожен запит оперативно розглядається працівниками ОВА та іншими органами.

Оцінка ефективності ЦНАПів

Одеська ОВА запровадила оцінку ефективності роботи місцевих ЦНАПів. Серед показників: рівень задоволеності відвідувачів, розвиток мережі ЦНАП, доступність та якість обслуговування.

Посилення кібербезпеки

Відтепер громади Рівненщини отримують безоплатні річні ліцензії на користування хмарним сервісом Cisco Umbrella для захисту від кіберзагроз. Сервіс допоможе аналізувати, моніторити та захищати цифрову безпеку регіону в органах місцевого самоврядування, закладах освіти й медицини. 

Сервіс відеоспостереження

Софіївська громада на Дніпропетровщині почала встановлювати систему відеоспостереження «Смарт монітор». До кінця року планують під’єднати 58 відеокамер. Це допоможе покращити безпеку місцевих жителів та сприятиме ефективнішій роботі поліції. 

Відновлення роботи ЦНАПів

У 17 територіальних громадах на деокупованій території Херсонської області відновили роботу 100% ЦНАПів. У них запровадили принцип «Єдиного вікна» для обслуговування ветеранів та членів їхніх сімей. 

Дашборд електронної демократії 

На Волині запрацював цифровий інтерактивний дашборд електронної демократії. На сайті зібрали інформацію про джерела, де можна оформити електронні петиції, звернення та консультації, а також взяти участь у громадському бюджеті.

Побачили рідний край?
Пишіть у коментарях, з якої ви області.