Вебпортал працює у бета-версії

Сергія Зенченка призначили CDTO Чернігівської області

15 травня 2024, 18:39

Перегляди:

Сергія Зенченка призначили CDTO Чернігівської області

На Чернігівщині Сергій Зенченко впроваджуватиме електронний документообіг та е-послуги у сферах освіти, медицини, спорту. Також сприятиме розбудові ЦНАПів і визначить, які процеси потребують цифровізації насамперед.

Серед основних завдань Чернігівського CDTO:

  • розвиток доступу до високошвидкісного інтернету 
  • розбудова мережі ЦНАПів та цифровізації їх діяльності 
  • впровадження електронного документообігу 
  • оцифрування реєстрів
  • покращення взаємодії між державними органами та IT-бізнесом 
  • розвиток цифрової грамотності серед населення

«На сьогоднішній день цифрові рішення є невід’ємним складником будь-якої сфери життєдіяльності. Моя мета, враховуючи особливості Чернігівської області, — покращити взаємодію держави та громадян за рахунок реалізації ініціатив та рішень щодо цифровізації. Зокрема, максимально наблизити публічні послуги до кожного жителя Чернігівщини», — зазначив Сергій Зенченко, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). 

До цього Сергій працював у приватному секторі в галузі ІТ. Брав участь у розробці, керуванні, проєктуванні архітектури та бізнес-процесів програмних продуктів для різних сфер бізнесу, зокрема обслуговування та ритейлу. Набутий досвід допоможе новопризначеному CDTO впроваджувати цифрові рішення та ініціативи на Чернігівщині. 

Нагадаємо, вакантні позиції CDTO є в Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій областях. Мета Мінцифри — забезпечити СDТО в кожній області та громаді, а також надати їм ресурси й інструменти для досягнення швидких результатів.