Вебпортал працює у бета-версії

Стратегія цифрової трансформації областей і територіальних громад: відбувся міжрегіональний форум «Цифровізація нової економіки — 2024»

Сьогодні о 12:09

Перегляди:

Стратегія цифрової трансформації областей і територіальних громад: відбувся  міжрегіональний форум «Цифровізація нової економіки — 2024»

На Закарпатті відбувся міжрегіональний форум «Цифровізація нової економіки — 2024». Під час форуму обговорили актуальні виклики й можливості цифрової трансформації на національному, регіональному та місцевому рівнях.

«Для того щоб Україна стала найзручнішою цифровою державою у світі, нам потрібно ще більше CDTO на регіональному та місцевому рівні. Залучення фахівців із технологічним досвідом на позиції заступників із питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації є пріоритетом для Мінцифри. Адже CDTO є драйверами цифрових змін. Разом із колегами продовжуємо працювати над тим, щоб цифрові зміни були відчутні на місцях, забезпечуючи якісні державні послуги та освітні програми із цифрових навичок», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.


Участь у заході взяли понад 200 осіб. Серед них — представники Мінцифри, обласних військових адміністрацій, IT-компанії, органи місцевого самоврядування.


Під час форуму присутні обговорили: 

  • стан та перспективи цифрової трансформації економіки України
  • проблеми й виклики ІТ-індустрії 
  • залежність від російського програмного забезпечення та ризики його використання 
  • сучасні цифрові рішення для громад
  • ролі асоціацій та галузевих кластерів в економічному розвитку регіонів

«Україна впевнено цифровізується. Це впливає майже на всі процеси, які сьогодні відбуваються в державі. Закарпаття не є винятком і завдяки сучасним рішенням, які впроваджують наші ІТ-фахівці, трансформується у всіх сферах життя», — зазначив Олександр Пацкан, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації з питань з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).


Також під часу форуму презентували проєкт із регіональним підрозділом Нацгвардії «Дрони Закарпаття», завдяки якому всі охочі вчаться керувати безпілотниками. Крім того, розповіли про один із найуспішніших цифрових проєктів регіону — портал «Допомога Закарпаття», який уже відвідали 76 тисяч людей. Тут можна знайти інформацію про житло, матеріальну, гуманітарну, медичну й психологічну допомогу та ознайомитися з вакансіями. 

Дізнатися більше про цифровізацію Закарпатської області можна за посиланням   https://hromada.gov.ua/post/cifrovizaciya-regioniv-ponad-pyat-tisyac-lyudei-zarejestruvalis-na-dovidkovomu-portali-dopomoga-zakarpattya
Захід організовано Закарпатською обласною військовою адміністрацією та Закарпатським ІТ-кластером за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».