Вебпортал працює у бета-версії

Дайджест цифрових новин з областей України

28 червня 2024, 11:09

Перегляди:

Дайджест цифрових новин з областей України

Працюємо, щоб зробити життя українців ще зручнішим. За останній місяць відкрили освітні центри для школярів на Дніпропетровщині, оновили ЦНАП у Черкаській області та посилили розвиток сфери відкритих даних на Львівщині й Волині. 

💳 Дашборд сплати земельного податку: Рівненська ОВА створила дашборд, де громади можуть аналізувати борги за земельний податок. Інструмент дасть змогу керівникам громад стежити за сумою боргу та кількістю боржників. Інформація на порталі оновлюватиметься щоквартально.

🚗 Центр МВС у будівлі ЦНАП: На Закарпатті, у Кам’янській громаді, в будівлі ЦНАПу відкрили сервісний центр МВС. Тепер мешканці громади зможуть отримувати більше послуг в одній установі. У сервісному центрі надають понад 100 послуг.

🎓 Освітні центри для школярів: На Дніпропетровщині відкрили освітні центри для дітей 6–17 років. В освітньому просторі можна відвідати додаткові уроки з предметів початкової школи, математики, англійської та української мови. Також отримати психологічну підтримку й доступ до ноутбуків та інтернету.

🌐 Хартія відкритих даних: Луцька міська рада приєдналась до світової ініціативи — Міжнародної хартії відкритих даних. Це допоможе розвивати проєкти на базі open data та брати участь у міжнародних подіях сфери.

📊 Дашборд соцпослуг для громад: У Чернівецькій області створили дашборд, на якому мешканці громади зможуть знайти інформацію про відділи соцзахисту з контактними даними та видами послуг. Дані будуть корисними для громадян, які хочуть отримати соціальні послуги у своїй громаді.

💻 Комп’ютерна техніка для адміністрації: Івано-Франківська ОВА отримала 30 наборів комп’ютерної техніки від ІТ-компанії EPAM. Техніка забезпечить якісну роботу працівників адміністрації та допоможе пришвидшити процес упровадження електронного документообігу.

🏢 Оновлений ЦНАП: На Чернігівщині, у Сновській громаді, відкрили оновлений ЦНАП. Будівлю відреставрували й облаштували сучасною технікою та меблями. За кілька тижнів роботи в новому приміщенні вже надали майже 3 400 послуг та 679 консультацій.

🔓 Розвиток відкритих даних: На Львівщині 71 громада подала заявку на приєднання до Міжнародної хартії відкритих даних. Попередньо до хартії вже доєдналися Львівська та Дрогобицька громади. Це допоможе розвивати Місцевий портал відкритих даних Львівщини, а також ініціювати та підтримувати проєкти на основі відкритих даних.

Будуємо найзручнішу цифрову державу!